InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Architect and decorator Emmanuelle Houel acquired this old house in Pisa with her husband. It is originally a farm building old-fashioned, a small part of which was inhabited them, without heating or sanitation. So the couple decided to initiate integral renovation of the house, investing all available spaces (attics, sheds …) to transform into the family home, both friendly, charming and functional. A widely held bet, with the realization of a large household for eight, which extends between tradition and modernity, 350 m? spread over three levels.

Coup d ‘eye
Who lives here: Emmanuelle, her husband and six children in their blended family
area: 350 m?
location: in the north of Lyon, at the foot of the Golden Mountains
Architect : Emmanuelle Song Houel, a graduate HES SO (Switzerland)
Trivia: This old house, which must date from the mid-nineteenth? century, has the peculiarity of being in Pisa.

Photos: Sabine Serrad

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
One gains access to this large family house by the open kitchen and the living room of the ground floor inhabited by a beautiful stone staircase, which allows to climb the floors. Enhances the soil is a dynamic and composite cladding, made of cement tiles in graphic patterns lining the passage between the two parts. Choose among Tile Deco, they appear neutral tonalities that play around with the black stone (black, gray, white and taupe) and give a little retro side.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
On the left after the entrance, it penetrates into sumptuous cuisine all in length, which is also room office room with his classic wooden table and a huge block surmounted by a solid wood bar.

«I wanted my kitchen, while remaining highly functional and user-friendly, does not look really a kitchen. Everything is like a Swiss Army knife folding «, Emmanuelle says. Indeed, at first glance, this seems only space housing the bar.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Consists of two planes assembled walnut crude, with a thickness of 7 centimeters each, «Directly sizes in a trunk», We precise the hostess, this bar was the ideal solution to be able to create a surprise. It houses below a true work plan, with the sink, the stove, the oven, anything that is necessary for cooking.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Mobile, this bar in length was mounted on a metal structure on wheels: so just push to discover what it hides.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The back wall of the kitchen was covered with an acrylic paint judged «Geniale» by the owner. Probably because this painting has the particularity to have a matte finish while being washable, which is still rare. Before the bar solid walnut enthroned two high chairs, dressed in velvet brocade tapestry by Emmanuelle.

high chairs from Ikea

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Under the bar hides a sumptuous white marble worktop Carrara and a sink, hob induction, but a Multiplo home Scholtes. Because as explained this mother of a large blended family, this additional element can do everything: steam cooking, low temperature, etc. «My husband and I enjoy cooking very much! Given that we often prepare meals for eight, we are very well equipped … «
In the evening, the bar is set off by a multitude of suspensions spherical transparent glass that light.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Traveled reliefs, white facades of kitchen furniture have a sculptural look. Performed using wooden panels Marotte, MDF works, they animate wave by the elements of the island and arrears furniture. Also this front she contrasts with the dark depth of the stone slabs of black China which adorn the floor of their preciousness.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The dining room, which one perceives in the background, is an extension of this large family kitchen. We can sit on one of the chairs in translucent Plexiglas around this traditional wooden table or choose to deguster a breakfast or an aperitif in the bar.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Very simple and friendly, the dining room table is solid walnut. «In fact, when I worked on the kitchen, I already knew I was going to keep this large table for eight I owned already. This furniture is therefore somewhat served as a starting point for imagining the rest of the piece «, Emmanuelle says.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
This stone staircase? It is not only the link between the common areas of the ground floor and more private areas of the first, but also the spine of this old building. This is indeed a major room, both architectural and functional point of view of the house from that of the history of this place. It is a story Emmanuelle wanted to pay tribute when she decided to make reappear this staircase. Because it was initially cover the entire coast by a wall that housed a storage room.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
«As it was a staircase up to the old, the steps of which are fully supported on the wall in Pisa from the house, I could easily down the wall. Which allows us to admire the stone staircase from the lounge «, says the architect. Bias which also helps to maximize the feeling of space in the room to live.
«The family furniture in solid wood as under the stairs perceives it belonged to my parents. «

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
At the ceiling, the gross structure of the composite floor was Retained. «I wanted to keep this apparent mixture of steel bins and wooden beams. « These last have therefore only been treated and sanded.
Particularly chic, black leather sofa, mounted on a walnut structure that perceives it in this picture, is «A piece unique, originally made by a craftsman for himself». Emmanuelle has China on Le Bon Coin and is delighted.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Emmanuelle has recovered a piece of an old door — found these in barns and outbuildings that opened originally on delivery — to create its own coffee table. A robust steel base cabinet which has necessitated the intervention of an ironworker.
Cote fireplace, the hostess, who freely admits «Slacker» on the subject, has replaced the traditional home has a fireplace ethanol.
The black and gray sofa? She china with customers has it, who wished to rid in. Then she did retapisser to give it a second wind.
In many places of the house, the walls have just been coated with lime, not to break the harmony of the old and the Pisa to breathe.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The wall of the staircase having been shot, a metal pole came to reinforce the entire structure. It has been left as is, without guardrails between the ground floor and the first floor, to the spotlight has the aesthetic of stone steps.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
At first, a safety net was however moved to serve as guardrails along the entire height between the two stairs to the second floor. This is a construction model, the architect has to provide a supplier of construction.
The steps that lead to the second were performed to measure by Gedimat, wood Tauari.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The teenage room of one of the daughters of this great family displays a tapestry she chooses itself and served as a starting point to imagine harmonious associations. This results in a piece to aesthetics contrasted, which oscillates between chic and mysterious effect of black velvet and warm and slightly rustic appearance of natural wood.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The adjoining bathroom has this feminine and intimate room is in its continuity. All clothed in black and wood, she uses the motifs of baroque spirit.
The black mirror from Ikea, the two black round bowls in stone Was found at Castorama, the retro furniture sign Maison du Monde and the red lights of the Jardin d’Ulysse form a boudoir all very proper.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
This second daughter’s room is almost the light for the first darkest room. Animee of stylized motifs and very feminine, this room is particularly clear and almost feerique, thanks to the use of powder pink and silvery buttons.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The master bedroom is distinguished by its femininity and its cocooning character with its canopy consists of a multitude of spherical suspensions and dressed in white feathers. We want here to dream its occupants with a gentle feerique illumination and wallpaper constellates iris.

The three paintings that one perceives on the wall, are signed by the artist Aurelie Salvaing.«A friend of mine», Emmanuelle precise.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
Near the tub, space was literally sublime by a wallpaper that gets contemporary way, the pattern of the iris, present on both wallpapers of the bedroom.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
China on the Internet, the bathroom cabinet was diverted into support for washbasins. Admittedly, the hostess likes to transform the furniture has to fit different purposes, here that of a bathroom.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
In the boys’ bathroom, which includes a large shower and toilet, blue dominates. An original mosaic plays continuity dressing has both floors and walls. The tesserae that compose it are in glass paste and originally was destinies cover the bottom of the pools.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The exteriors were are working in the continuity of the interior spaces. We thus find it on the terrace of the same stone China darker than that covers the floor of the ground floor, but gross sawing asked, for anti-skid effect.

Visit Privee: An agricultural building turns into family home

Renow
The pool has been treated as a pool, which is the effective choice of a concrete gray leaves and crude. Gabion walls were realized in situ, filling a metal cage with rollers.

AND YOU ?
What do you think of this renovation? Share your thoughts in the comment section below.

Category: actus


Comments: 4

  1.  
    Valerie Segret 

    A beautiful house that makes dream. Bravo for cooking and sober decoration

     

  2.  
    isabelle chipier 

    superb decoration
    Beautiful materials association !!!
    I like it a lot !!!!

     

  3.  
    isalap 

    J’adoooore the bar! Awesome

     

  4.  
    Elisabeth Beaudoin 

    I absolutely love this style of house / barn and I like that some parts of this kind of renovation (as ceilings) are outbreaks, leaving to think that perhaps we are in a barn or that one is in a house.
    Congratulations on this success

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: