InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

Before work, you have to imagine a luxurious, well designed, but a bit dated, dark and think for unmarried man. A driven drum beating renovation has swept it all. White for maximum brightness and feel optimized space, amenities suited to a family environment, sober materials and Scandinavian-inspired, could enhance the furniture and Stanislas Marie-Luce, the new owners, had already … These are the main lines that guide the realization of this renovation site. In addition to the budget of the couple, to say the least greenhouse under the surface reinvent. To rethink their apartment in accordance with their desires, they appealed to the company’s renovation My Concept Habitation, who all supported from A to Z, in particular seeking the services of architect France Platteau.

Coup d ‘eye

Who lives here: Stanislas, Marie-Luce and their two very young children
location: the fourth floor of a Haussmann building located in the VIII? arrondissement of Paris, close to the Parc Monceau
area: 120 m?
Business : My Concept Home, expert of the apartment renovation
budget: about 600 euros / m?
Trivia: In addition to a budget, this site has up respecting a very tight timing of three months. Indeed, the idea was that the work is ended for the birth of the small last of Marie-Luce and Stanislas. Which finally arrived … 15 days before!

Photos: Stephane Vasco

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Here is the entrance to the apartment of Stanislas and Marie-Luce, or clear space was made for the piano black of the family. It is apparent strength in an environment otherwise mostly white. Right, the semi-glazed door leads into the kitchen.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
For reasons of economy, the entire new kitchen was RAISED. This helped keep the totality of the pre-existing heating system, installs forty years earlier but of very good quality. «This elevation of the kitchen allowed to shelter and protect the heating», we are told.
The glass roof, which separates the kitchen from the entree sas, has been treated in the same shade of white as the walls, the better to blend into the decor. It was thought to allow natural light to the living room to cross up the kitchen to make a very light volume. So pleasant to live for the whole family.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Initially, the kitchen was in the same place, but smaller. A partition has been shot to enlarge because the couple wanted to make a piece of life in its own right.
The table that throne is a standard model of Alinea in there, two feet were cut to seal it in the wall. The latter can accommodate magnets: a playful idea for young and old children living in this apartment. «The challenge was to bring this peculiarity in the heart of the kitchen while maintaining a wall of a white immaculate. « To achieve this, My Concept Habitation is a parade: three slate paint layers have been attached to the wall, under a layer of white paint Farrow Ball.
Always adhere to a budget, the falls of Ikea worktop have been recovered to make small kitchen shelves.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
To compensate for the choice (budgetary) of basic and white Ikea modules, Marie-Luce and Stanislas were also decided for a very nice credence home area. Which provides ultra-graphic note that kitchen or white predominates. A touch of modernity completes this atmosphere is both familiar and anchored in its time, thanks to the selection of an anthracite gray concrete tile imitation as a coating on the ground.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
The lounge / dining room is the major volume of the apartment.
A clear coating has replaced the black floor of the former owner, who was not at all a Scandinavian spirit Marie-Luce and Stanislas wished. The new flooring is oak hardwood with a calepinage anime, playing on three slat widths.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Tres chic and fitting squarely with the rest of the room, the dining table is from The New Parquet: an address or we can build a wooden table matched to the tone of his floor. Here she is taupe color, with nodes apparent that confer it some character.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Marie-Luce and Stanislas wanted to break all preexisting amenities around the fireplace and library. Finally, they took the advice of the company Refit retaining them. They had beautiful date from there forty years, these amenities were of very good quality. So we just give them a facelift by sanding before repainting. And the library, painted in matt black, has taken on a whole new dimension in living by becoming the central element, matched to the fireplace.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Custom, coffee tables of the show were designed Strasbourg, in delicate tonalities which corresponded to the desire of the masters of the place of privilegier softness.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Also in the living room, a form has been created to exhibit the paintings of an original way, without cluttering the walls.
For the comfort of the four members of the family, a sofa spacious home Poltrone Sofa was chosen, with a nice chaise corner.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Here is the room of the little girl, this is the same nee fifteen days before the end of the work! For its small last, Marie-Luce wanted a completely white room, in full coherence with the Scandinavian atmosphere expressed in the rest of the apartment. The small mezzanine preexisting, located above the closet, was Retained to store all that was not intended to be shown.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
For his little boy, Marie-Luce had Internet Ordering a white sticker in the shape of tree. She lands on the gray-blue bedroom wall or white dominates elsewhere. The shade of paint that Madame had well in mind, was manufactured on site by mixing a gray and blue Farrow Ball. As in the other children’s room, there was here a mezzanine that was cassee to give more height to the room.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
Children of the bathroom a little out of place compared to the rest of the apartment. And, thanks to the installation of a tile ear with warm tonalities, located in area (as the credence of the kitchen). Marie-Luce wanted a cozy atmosphere. The work plan has been realized by my home concept: «The medium was covered with Ikea furniture with a very clear wax concrete, home Mercadier», us says one.
Finally, to gain in functionality, the shower head was positioned a height children.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
View of black dressing Ikea has adjoining the master bedroom, which was designed with a budget of only 500 euros supplies. A partition has been created to separate this space from the master bedroom and give the feeling of being in a truly bespoke dressing.

Visit Privee: A Scandinavian spirit for renovation budget

My home concept
To enter the shower of the master suite, sliding doors were to be built in. «They disappear into the wall to afford to have needed a larger volume consists of three interconnected areas: the bedroom, shower and dressing. «

AND YOU ?
What do you think of this renovation? Share your impressions in the comments section below.

Category: actus


Comments: 2

  1.  
    elianecouturier 

    I really like !

     

  2.  
    Brigitte Lowe 

    Bravo for these transformations with a super budget !!

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: