InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Red Bridge House is a new house as beautiful as peculiar, situated on a plot of 22 acres at the edge of the forest of Ashdown, UK. «Our goal was to achieve a resolutely modern construction» says architect Piers Smerin. «Not something spectacular or fancy that seem to come from space, but a place in keeping with its age. « The house has well managed to be both contemporary and in perfect harmony with the surrounding landscape thanks to small steel keys rust, wood, a pleiade windows and a large covered veranda. The forest of beech and chestnut that surrounds takes gold hues in autumn. This recalls the interior of the building whose shape resembles that pragmatic agricultural buildings that dot this part of East Sussex. «It is located in a rather wild part of the country, which is perfect has its owners», says Piers. The construction of the house was completed in 2013 after about four years of work and planning. It is now inhabited by a family of six people who can fully enjoy the outside from the minimalist interior of the covered veranda. «The owners were very clear about the house they wanted and knew exactly where everything should go», says Piers. They also had very practical ideas on design. «They like things to be helpful «, underlines Piers, » ils wanted no pomp. All that was designed here is not simply decorative. Everything has a practical purpose. « Despite the many awards she won in 2014, this house resolutely keeps feet on the ground. «We feel that we are in a modern building in which one easily finds its way of life», Piers concludes.

Coup d ‘eye
Who lives here: a family of six with four children aged 2 to 19 years
location: the East Sussex countryside, bordering the forest of Ashdown, UK
Property : a three-storey house recently built with indoor pool
area: 5 bedrooms, 2 bathrooms
Architect : Piers Smerin Smerin of Architects
Project duration : about four years

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The house was built on the site of an abandoned bungalow dating from the year 20. The owners took this opportunity to go back to zero. » I wanted something simple, like a clearing in the woods with a house in the middle «, says Piers. » The land had been feeding but the vegetation had taken over his rights and wanted to return to a wilder Layouts instead of Edwardian garden standing with the fir and trail edge in azalees «, he concluded.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
» It was as planners feared anyone came to build a kind of home for Desperate Housewives, a traditional house with many outbuildings and shelter for cars «, says Piers. » What we have designed is integrated much more delicate way in the surrounding landscape. «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
» We wanted to stick to the limits of the original construction, the beyond-which we did not want to encroach too «, Piers resumes. « The house is larger than the basic bungalow and it is partly in door-to-fake, giving an impression of space. « The door-to-fake gives emphasis to the construction without encroaching too much on the landscape.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
Facade that looks the drill is built in Corten, signs of metal corrosion. » This is a steel which resists to the weather «, says Piers. » He then stops rust naturally. « The bronze was steel gray color when it was installed and took this color after about three months of wet and wintry weather; and well before the construction is completed. » It is a robust material that can withstand all natural nuisances, to pigeon droppings! «, says Piers.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
Three of the facades of the house are wooden. » This is a vertical wood siding ThermoWood® «, says Piers. » This Scandinavian technique is to heat treat the soft wood of a way that it does not deteriorates. «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
Piers has designed a covered veranda that can be enjoyed by all ages. » So, you can always leave the door open, even on days of bad weather, without being bothers if it starts to rain «, He says. » And in the same way, when it’s hot, the sun does not hit directly on the glass. « A sliding door completely disappears in a fixed wall. » With small kids running around, it’s nice to be able to enjoy a completely open space without section of wall or door which interferes with the passage «, emphasizes the architect.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
Simple stainless steel rods running from the roof to the edge of the veranda. » We used a stainless steel mesh for the odds «, says Piers. « We first think of working with glass, but it required too much maintenance. The mesh work well without encroaching on the view. «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The concrete wall in the ground-floor was teeming with wood patterns to recall the exterior wood siding. The stairs were built with planks of oak from the surrounding forest clinging to the wall in concrete. » The wood is not quite perfect «, says Piers. « As it dries, it moves a bit and changes appearance. But it gives a rustic touch, really nice! «

Bertoia chair by Harry Bertoia Knoll

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The lounge is located behind the kitchen, on the same façade as the entrance of the house. « It is a triangular area overlooking the forest and heated by a fireplace «, says Piers. The couches vintage date back to the 30s and were retapissés.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The lounge area is in a corner of the common room and adjoins the kitchen. « This is useful with a large family, you can isolate yourself while benefiting from a single large space «, says Piers. The floor and the living room walls are concrete wax with a concrete ceiling also.

Closets by Rational Kitchens; Sofa and armchair by Eero Saarinen Womb at Knoll

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
« The record was sharper using the same cabinets for the kitchen and living room «, says architect. The kitchen storage spaces contain utensils and food, while a little further, the cupboards are used to store DVDs or toys. «The elements are storage closets in purple laminates manufactured by the German company Rational» Piers added.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The master bedroom has its private balcony located on the roof above the fireplace. « Here, parents can be completely isolated from the rest of the family «, says Piers. «The balcony is on the opposite side is the large veranda and there can enter only through the master bedroom. «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
«Instead of a single corridor, I wanted to create here a cozy space where you can play with places to be isolated and a library», says Piers. Now the level of the floor is framed by three seats along the windows. «When I designed the house, the family had only three children. Et then there was one more child! although we think a larger home, but it was too late! «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The lamps of the first floor level are perpendicular to the wall, and a recessed ceiling flush. «This will create a light game on the bottom of the wall», says the architect. « Not only are they beautiful, but they also have a real utility. «

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The mirror represents a break in the storage space of the bathroom. At the opposite of the tub, out of sight, is an open shower. « This design reflects perfectly the pragmatic approach of the owners. Why waste your money on a glass wall while the shower water can terminate directly in the bathtub? «

Sink and toilet, Duravit; Bathtub, in Bette

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
The room of the eldest daughter she also has a balcony. All rooms have doors similar to those of the stables so their occupants can enjoy the outdoors.

Visit Privee: A modern family home in the heart of the forest?

Smerin Architects
A heated swimming pool extends over part of the ground floor and a sliding door opens onto the garden. « The owners were a bit worried at the beginning because the room opens to the outside. They feared that children with muddy feet from jumping in the water «, says Piers. But the design works great. « Sometimes deer or foxes approach the window and just stick their nose «, if he amuses.

Visit other contemporary homes

Category: actus


Comments: 3

  1.  
    chemistrykaren 

    The house definitely HAS intellectual appeal, if not emotional or evocative. I really like the sound of the shower / bath arrangement. Shame we did not get a picture of That.

     

  2.  
    annerz1507 

    I really like the polished concrete. I would love this in my house in the kitchen.

     

  3.  
    joaniponi 

    I too Would like to see how the shower drains into the bath. Fabulous place to raise children.

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: