InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

The topography grassland Great Falls, Montana, has always fascinated Kate Morris, art teacher retirement. This is driving through the green rolling hills she imagined one day convert one of those rounded metal constructions has destinies collect the grain house. After having inherited a hundred hectares of grassland on the side of her father, she decided to fulfill his dream. She bought a large attic grain, Edifier has done on his property — and then ran into a wall. » As artist, I think I could be home amenager myself «, She said. » It was madness. «
Before Photo

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Coup d ‘eye
Who lives here: Kate Morris, an art teacher retirement
location: Great Falls, Montana
Cut : 84 square meters; 1 bedroom, 2 bathrooms
Anecodte: this house was built in a granary.

BEFORE: Here, there was a granary (pictured) for eight years. After retiring and being occupied by his brother more age for about two years, serendipity is falls on Kate. She knew she would need professional help to fulfill his dream when she found by chance Nick Pancheau, an architect who had been his pupil in primary school, as well as his brother-little a little after. She explains her idea of ​​granary on the phone, and » he immediately understood «Kate precise.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
AFTER : The drawings Nick Pancheau have preserved the spirit of the intact structure through the establishment of a floating structure on the inside, leading to the lateral walls by avancees that can make the most bucolic surroundings.

As an extension of the living room, a deck is the ideal observation point for migratory birds of flights through neighboring reserves.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
The grain silo, which is ten meters in diameter, is top eight rings. So we talk about six meters silo (walls only). Nick Pancheau fainted from happiness when Kate tells him she wanted a bridge as input, connecting the hill to the living room of the second floor. » CIs a dream premise from a customer «He explains. » Very rarely has the opportunity to build something like a bridge. It’s useful and it’s beautiful, and it’s also a great opportunity to make the most of the site. «

The area is very usPoints of salee, it was necessary that protects the entrance. He could do it by digging into the silo and by creating a recess in the hall, wrapped panels painted yellow. » It’s like a warm beacon that calls immediately recognize as the entrance when he arrived from the hill «He explains. For outdoor color Pancheau Nick was inspired by the logo of the company that manufactures the silo, MFS, whose bright yellow sign has remained bolted to the wall above the entrance. It matched the yellow of this panel for External avancees to accentuate the effect.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
In the inside of the hall, we can see how the living room form a closed and insulated box, contained in the metal structure. Stairs lead down to a lower unfinished space that Kate moved into an art studio. There is also an airconditioned room bathroom, laundry room and a control room. Kate has installed service lines up to the property to provide the house with water and electricity. « I never had entered a granary before «She says. » This is quite remarkable. Incredibly simple and convenient. It’s magic inside. One could simply put a cot on the ground floor, and it would be a nice space as such. We really wanted to preserve the feeling that we were on the inside of a silo. Find a large enough market has not been easy, but finding someone to amenager there was a house even harder. « Again, chance has done things: while she was in the local hardware store trying to show the plans to the employee, Tom Skovron is between the employee and request him if he would feel able to build a house in a silo. » Tom replied, ‘Well on. I built 300 silos when I was a kid. That said, I would’ve never moved house ‘ «Recalls Kate.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
For the kitchen, Kate took the idea of ​​an island heightened, manufactures all parts with a layered stone soap and pasted on a two chests tools. » They are truly practical and clean and have wonderful drawers, I prefer a closet «She specifies. She bent over to stainless steel, but has fallen on those bright green furniture sales. By chance, they were the same color as lampshades glass imagine Kate. She also created the tiles that cover the ceramic credence.

A window connects the kitchen to the bedroom and lets in light from morning to flood the room and illuminate the inner wall of the metal shell undulates.

Cupboards: Ikea

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Soils plywood are coated with a polyurethane varnish in aqueous phase that Kate applies itself. One can always observe the marks of the original buffer that give details of the category of wood.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Kate, who makes furniture for several years, has designed the dining-room-table from a plank of plywood and two sawhorses. » I have not yet decided whether to take the chairs «She specifies.

The window to the right of the refrigerator is where is the front door. Objective: To allow the visitor that comes to have a view of the meadow, directly through the house.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
A close windows wall of the table-dining-room opens onto the interior walls of the silo.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
At night, when the lights are on, the effect is particularly striking.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
The living room is cantilevered overhang has to walls of the silo. With windows on each side, it offers a panoramic view of the meadows and neighboring reservoirs; Kate regularly supplying the reservoirs of different varieties of trout for fishing.

She found Bertoia chairs in an auction of the local library.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Kate wakes up every morning facing the sunrise.

Bed: Ikea

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
The cork that covers the floor of the bathroom has a tone and a pattern similar to plywood that is located elsewhere.

Kate has created the tiles that are in the shower. On the right you can see the curved wall of the silo, from which a small window to the outside edge.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Here is a map of the original design by Nick Pancheau as he was beginning to plan how to arrange the Elements in the silo.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
Here is another map that shows how Nick Pancheau began to consider the idea of ​​creating the avancees on the walls.
Before Photo

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
BEFORE: Although the picture had been taken during construction, the conical roof of the silo grain remains the same. If one climbs a ladder to get on top of the box that serves as living space, this is the view we have.

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
AFTER: The father of Kate bought the land after his retirement. » My mother had told him to do something with his money, so he put an ad in the newspaper, seeking a property to hunt and to fish «Recalls Kate. Someone responded to the ad, offering him a field that was 30 minutes from the place where lived the father and mother of Kate that time the. » He went on his property every day until his death «Says Kate. » Every day after lunch, there was going to walk his dog and sportfishing, gardening and walking. He returned five hours to his Martini. Neighbors said they could regulate his watch by following her schedule. «

Visit Privee: A granary turned into bucolic retreat

Nick Pancheau, AIA
A typical day for Kate: she rises with the sun she sees from his room, is a cafe and sits around the island in his kitchen. Then she brought her two poodles walking in the meadow and moved into his studio to create. She will walk again with the dogs in the after-noon, then goes on his balcony to sip a martini and enjoy the setting. She called her balcony dock because it extends above the meadow that local people nicknamed the ocean. » The European settlers traveling westward compared these endless expanses of grass and the ocean called their prairie schooners caravans «She says. In the evening, she knits in her living room — it has no television — and often remains seated to observe the stars. » They are amazing here «If she enthusiastically. » We can detail one by one. »

Here are the details of its budget :

A granary ten meters in diameter and eight rings high, including a scale of six meters: 9600 euros
Installation: 7000 euros

architect fees: 8000 Euros (reduced price)
Construction 131 000

appliances, coatings, furniture, etc …: about 15 000
Team:
Architect : Nick Pancheau, Collaborative Design Architects
Construction: Tom Skovron

Visit other Unusual spaces
Visit other farms

Category: actus


Comments: 24

  1.  
    judyrud 

    I can see kids playing just under the conical roof, on top of the box. It Would Be like a treehouse, a secret hideaway. Just needs a ladder of Some Kind. It Could aussi be a great guest room — just a mattress on the floor.
    Aussi I love the kitchen island — one That Could obvious idea.

     

  2.  
    Julieann Simms 

    I am totally in love! Living in a Design that celebrates Both environmental history (farming) and conservation is poetry. From one teacher to Reviews another, «Congratulations!»

     

  3.  
    lynnearly 

    Major Kudos — This HAS Become my favorite Journal establishment. Love the hand drawn sketches. The tool chest is nothing short of brilliant.

     

  4.  
    zengard 

    There are many beautiful homes. This is simply a work of art. Nothing Could look more natural in this setting. An the views capture a beauty Many miss in life. Both Congratulations to you and the architect.

     

  5.  
    Margot 

    Your father Would Be Delighted. What a lovely home you’ve created!

     

  6.  
    hestiavermont 

    This is fantastic. Obviously the owner HAS inherited her father’s love of LIVING — of noticing the beauty of nature, and Actually BEING with it. I wish her very happy Many years in this very cool home.

     

  7.  
    jgibbons 

    THIS is what I Consider a good design! She Did not ruin a perfectly nice old house.

     

  8.  
    Nance Lee 

    Brilliant! I am so impressed with the idea and the execution! May you enjoy your special space for a long, long time.

     

  9.  
    Christin Koel 

    It’s «Little House on the Prairie» 21st. century style! :) Sleek, relaxing, and so FUN! LOVE!

     

  10.  
    Marianne Winding 

    Wow. Just wow.

     

  11.  
    Rick Spence 

    Love the lime green bay tool as an island. Smart and tough.

     

  12.  
    Logan Hendricks 

    Check out more photos here http://www.collaborativedesignarch.com/#!residential/cqcb

     

  13.  
    eastsacbt 

    If this Does not speak to the creativity of the individual ….. Does nothing!

     

  14.  
    sandyfolkman 

    Who knew Such a space Could Be done in a building Such as this. Great job, she is a master of space!

     

  15.  
    kwnewton 

    Wow, that Would Be like living in a TARDIS goal with better windows.

     

  16.  
    georgiannaclays 

    Love the unusual idea and the completed project. The green island is so spectacular made of tool chests. I just want to jump up and down with excitement. The Color is the punch That Brings everything together. It’s like John Deer meets grain silo in Montana. The perfect wedding. So clever, different, innovative, Has so much family warmth; just picturing her father walking His dogs and fishing. Wow Just keep warm

     

  17.  
    phoebe3 

    Amazing. Love the varnished floors and OSB tool chest island. Wish Could Have we seen the studio, too.

     

  18.  
    grizzly 

    The yellow boxes Against the blue cylinder just do not work for me. Purpose Then I do not live there. The interior is lovely.

     

  19.  
    GenuineAntiqueLighting.net 

    WOW! What privacy, solitude, and vista. Peace.

     

  20.  
    wuff 

    I love the story aussi, connection with a former student, connection with her dad. I would live there. Small, bespoke, beautiful

     

  21.  
    tsudhonimh 

    Strange … but interesting.

     

  22.  
    tooky58 

    I agree with all of the above

     

  23.  
    ciscomo 

    Love it Both inside and out. The interior and exterior windows are magical!

     

  24.  
    Th?ng T? 

    gt

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: