InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

» Customers contacts us when they sought an apartment. So we visit the apartments with them «Until everything can really start with the acquisition of this Haussmann apartment of 150 square meters. An apartment ideally located — in the seventh arrondissement of Paris — but in poor condition. » The apartment was very tired, fairly standard and had not been work for 60 years. But he had an interesting typology, since it was at an angle, possessed a beautiful rotunda, two balconies and a falling cornice «Says Hortense Reynaud, architect in charge of the project with his associates Sebastien Demont. Together and working in close collaboration with customers open and confident, they transfigure this apartment to make it appear bigger and brighter. To get there, they shot a bearing wall, redraw the contours of the apartment and completely restructures the space, considering an interconnecting traffic.

Coup d ‘eye
Who lives here? A family with two children.
location: the sixth floor of a Haussmann building, in the seventh arrondissement of Paris.
Some dates : the building was constructed at the beginning of the year 1900. This project was the book in 2011.
Area : 150 square meters
architects: Hortense Reynaud and Sebastien Demont of Demont Reynaud Agency.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
Opening the front door, it falls directly on the illuminated niche, in which the owners have chosen to exhibit a large figurine Goldorak.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
Originally, the entrance was sunken, dark and cluttered with a large dressing room. Henceforth, it is completely degagee, giving both a living room, kitchen and dining room. » We shot the bearing wall on which it fell directly on entering, to open the volume, gain fluidity and amplitude. »

The lounge, dining room and kitchen communicate at present, although the privacy of each room has been preserved. Hortense Reynaud and Sebastien have Demont rethink the contours of these three pieces a living by creating a curved cabinet and fully customized, sort of spine of the apartment which creates a real continuity between the different spaces. In the lounge, which immediately gives a reading corner feeder in the rotunda » we redid the chimney and draws tailor the TV cabinet «.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
The existing furniture was to customers who simply been advise by the duo of architects as to the acquisition of some new parts.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
The large cabinet curves and borders delimited space includes a dressing room, storage closets, a library, kitchen furniture and desks.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
» Customers wanted a small workstation in the living room, which can accommodate a particular computer. » To get there, they opted for a chair Tulip of Eero Saarinen, whose seat cheerfully spring poppy red.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
» We realized a large dynamic cabinet, alternating informed niches or expose more particular objects, shelves nestled in the wall to library, storage cupboards … «Explain the architects.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
paris 7
So this is a great multifunctional furniture that modernises the apartment giving it a real dynamic. » The furniture is made of wood covered with a matte coated and painted. The wooden niches are lit and carried out with solid oak. White niches are made to accommodate books «They add.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
» In the kitchen we decided to open, the owners wanted wooden doors. So we left on facades oak, processed sweet way to preserve their natural appearance. The island is in plywood, covered with a concrete coating « Hortense detailed Reynaud.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
As clearly seen in this cliche, the present cabinet in the hall, the lounge and the reading corner resumes and extends along the wall of the kitchen, on one of the odds.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
» In the master bedroom, customers wanted a home cinema that has been integrated into the ledge. And another work space and a new dressing room «She says. This large room is at the back of the apartment, accessible either through the corridor leading to three bedrooms or from the living room and dining room, by the row. » We really seeks to improve the fluidity of this apartment, it was necessary or that we can circulate. «This visual communication via the suite installs a continuity between spaces, giving a real sense of amplitude. But without preventing the preservation of a certain intimacy for each of the parts.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
View from the ensuite bathroom.
» The door is swivel to have no demarcation between the floor of the dining room and of the bathroom. « In the bathroom, they are looking for alles old parquet floor to reconstruct a coherent floor. And achieve a uniform soil.

Visit Privee: A bright and spacious Paris apartment

Agency Demont Reynaud / PILP
The basin massive slate comes from a farm in Laval. And to make echo of the tub, the architects have used a mason. Which has etched the plan slate just dress up the bath. As for wall coverings, it is zellige tiles has joined alive (or not attached). And even concrete coating as that was used on the central island of the kitchen.

Visit other apartments

Category: actus


1 Comment

  1.  
    alinah2h 

    The niche is amazingly beautiful with the figurine Goldorak, a pleasant surprise for children and adults.

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: