InteriorDesignPro
The best of Interior Design
and Global Trends.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

A desire for family intimacy was originally the concept of this extension which received numerous awards. This traditional Edwardian house was transformed into relaxing abode for the owners, and ingeniously combines the old and the new. » They loved well the original house, but they wanted the extension is clearly contemporary and spacious without being fully open «Says architect Lindsay Douglas. » Areas inviting introspection was in the old part of the house, would become spaces filled with light in the back. «

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Coup d ‘?he
Who lives here: a couple and their young children, boy and girl
location: Brighton, Melbourne, Victoria
Cut : 223 m2. 4 bedrooms + office, 4 bathrooms and 3 living rooms
Before Photo

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
BEFORE: This is the back of the house before the renovation.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
AFTER: What a difference ! The rear terrace not only enlarges the living room and provides shade but also transforms this remains a family home the point that has allowed her architect won many awards.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Judging by the frontage, the house is also a cute cottage. Apart from the fact replacing the entrance door with a new swivel model, large and contemporary in style, and some adjustments to restore facade from the street the house looks just as traditional.

The new entrance door however, is an indication of what is happening behind the façade, once you have penetrated into the back of the house.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Lindsay replaced the floor of the entrance hall and a new wide plank format walnut wood whose tone was used throughout the house to act as a link between the old part and the new extension.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The cellar is installed behind an entire wall of glass and can accommodate more than six hundred bottles that are well exposed to the eye. The inserted lightings in the details of carpentry and departing walnut ground add a dramatic touch to the set. Lindsay has also ensured that there was enough space to put a chair — choose the wine that is to be deguster can take time and reflection, after all.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The transition zone is a dynamic space, flanked on one side of this remarkable cellar, and on the other, a staircase without attachment.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The well-demarcated areas of the original house, inviting introspection and has a certain intimacy, making the transition towards open and bright areas of the extension, to form spaces accented with polished concrete floors and large sliding glass panels. Lindsay has designed the house so that there is a certain fluidity and relaxing harmony in spite of the contrasts between the old and the new.

This is the second project on which architects and interior decorators of Dig Design have been working with the owner of the house, who wanted to find a balance between an original conception of space and art of cultivating social links.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The challenge, remembers Lindsay, was not simply to create a contemporary extension that is simply in a house covered with siding, but « arriving to respect the character of each of these parties, while building a dynamic link and a certain harmony between the two, and, most importantly, to create a welcoming atmosphere «.

Ikea carpet

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The living room is separated from the kitchen by an open shelf of separation, which takes the theme of walnut that was already seen on the floor of the entrance.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Along the main wall of the living room, wooden furniture serves to both banquette seating and entertainment furniture.

Natural light is spreading along the wall thanks to a roof window Inserted along the ceiling. » At night, the light may always be present thanks to low Recessed lightings that mimic daylight «Says Douglas.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The colors and materials palette of the living room are found in echo in the kitchen.

Stove: Electrolux

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The kitchen is state of laminated surfaces polytec «natural oak.» The coatings work surfaces are granite «black raven» and «oyster». Spill-proof wall shows the same black granite.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The master pantry hotel, accessible from concealed doors, is located behind the kitchen. The pantry leads to the laundry room.

Faucet and sink: Franke; dishwasher : Miele

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The owners wanted the house to suit their current needs but also future. » The spaces were created in a way that each family member can have their own space while remaining connected, or so they can all band together to friendly moments «Says Lindsay.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The back of the terrace blurs the boundaries between inside and outside of the home, and gives greater sense of space.

» This is strengthened by the full windows whose encadrements emerge from the ground to go up to the ceiling «Says Lindsay. » The use of large sliding panels allows for the connection between interior and exterior spaces, and thus create large areas of conviviality Indoor / Outdoor — curves allow to unify the veranda and terrace, rather than a simple combination floor-walls-roof, thus creating a very dynamic space. «

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
A patterned wooden terrace speckled gum full of basalt slabs and artificial turf in the back yard.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The veranda of the wooden casing frames the view of the small end of the garden which houses a very large tree. » The scale of this expansion has been, many respects, determined depending on the tree size «Douglas said.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The dynamic shape of the back of the veranda was designed to attract people from the interior of the house to the outside.

» We are very proud of this house «Says Lindsay. » This is an extension that does not suspected from the street, and that generates a convivial family atmosphere while providing a stimulating space that plays on the details and contrasts present in any home. «

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Unquestionably a central point of the whole design, Lindsay argues that the envelope of wood situated between the pool and the rear garden also serves as a quiet space or relaxation.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The owners did not want a formal dining room, but preferred a large space to get twelve people to dinner.

The windows that go from floor to ceiling near the kitchen / dining area, overlooking the pool and Spa. A sliding window above the bar allows creating a large open space with them.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
A walnut of stairs is prolonged to form a bar for receptions.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
» The owners like to have the world at home and receive; the house was designed so that we feel it as well in the family intimacy with prompts «Says Lindsay.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The large bay doors slide into an opening provided for this purpose in the wall, opening the living room in wood remarkable building curvaceous.

The old part of the house is clad in wood siding, and the entire ground floor now shows a speckled wood coating, is of grooves and different widths of tongues — a contemporary version of the original coating.

Before Photo

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
BEFORE: The pool now holds this side of the house.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
The bathroom of the ground floor overlooks the pool and Spa.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
» Empty spaces are used to connect the first floor to the activity areas of the ground floor, strengthening social ties that inspired the project departing «Says Lindsay.

The original house, before its extension project, contained three bedrooms, a small kitchen, living room, dining room and two bathrooms. The old part of the house still houses the master bedroom with ensuite bathroom and wardrobe, but space is left is now used as living room, office, large bathroom, reserve and cellar.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
A simple dress titanium casing covers the wall of the extension of the first floor above the living room / kitchen / dining area. This one has two bedrooms, a guest bedroom with ensuite bathroom, a bathroom and a playroom to give more space to the family when the children grow up.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Of External shutters on the windows of the first floor allow to preserve the intimacy of the gaze of neighbors, but does not prevent enjoying the view.

In terms of environment, the extension meets all the boxes. It extends to the southern limits of the property, for optimal use of light; large sliding panels allow natural ventilation and large glass surfaces are offset by the use of a specific material, awnings, shutters large, deep eaves and verandas.

Longevity, maintenance, energy and waste Constitution are other criteria used to measure sustainable development, and materials have been precisely selected for this same reason.

Visit Privee: A bold extension Melbourne

Dig Design
Visit other Unusual spaces

Category: actus


Comments: 13

  1.  
    Janetneve3009 

    Brave indeed! So pleased to see the forehead has-been preserved, and what a fun surprise out back. I love the space-savvy pool addition.

     

  2.  
    John Fasano AIA 

    I wonder about the neighborhood … Does His modern house budget and made into its’ surroundings … I mean if your going to Spend That much is renovated, are you pricing yourself out of the market en ce que rental?

     

  3.  
    susan_66 

    Is there anything left of the original house apart from the facade? I Can Understand if the picture is spread simply to highlight the new shares, the goal feeling I have is why Did They bother keeping an Edwardian forehead on something sccm That Does not like an Edwardian-style house at all? If sustainability is a key concern, why not sustain more of the original building and Its character?

     

  4.  
    worthstreet 

    I love the wide Butler’s pantry. Serve dinner, take the dishes to the pantry used to be taken care of later and rejoin your guests for chat and maybe a little more wine.

     

  5.  
    karenfae 

    Who Would want no privacy in the bathroom? My worst nightmare.

     

  6.  
    silviakunst 

    it’s a crazy, purpose, shockingly fantastic addition!
    It, s all very, very well done …. is, what Seems like a very, very small plot of land ….. cute, stunning, Elaborate and crazy, but … I have said: «WELL DONE !!!! «

     

  7.  
    Pamela Fisk 

    What I’ve Noticed about Aussies Is That They Do not just blindly follow the crowd. They strike out and do things and courageous That is what is so wonderful about the projects we see in Australia on Journal. Keep it up you guys! It’s completely Call splendiferous!

     

  8.  
    Grimalkin 

    If people want to go modern in a historic property it is better to do it Mainly with furnishings and decorations. Speaking as someone Who works with a municipal group is our city’s historical area: when the historic details are lost on a historic house you are interested buyers Severely limiting the fait que house. This Risks Then the future destruction of the house since Many People do not want to deal with Such Gold polyglot architecture Potentially HAVING to do is Nearly Complete restoration of the historic features.

     

  9.  
    Claudette Richard 

    A person likes That the front of the house is not going to like the back and vice versa Personally I do not like the back the kitchen area is very cold, the upkeep of the wood outside is not very practical, the back Does not look like-even a share of a house.

     

  10.  
    cp30 

    astroturf noooooooooo ………

     

  11.  
    yasinkelly 

    Different in a very unique and inventive way. HOWEVER, It Seems to be too many different design elements going on. Every room sorta looks different and not cohesive. Seemed my eyes to wander all over the place. Maybe it’s different in person this goal and home Seems confusing Somewhat dizzy.

     

  12.  
    Dig Design 

    Built by Sier Constructions :)

     

  13.  
    qofmiwok 

    Wow, you Certainly Would not guess the inside based on what you see from the front! I do not get butler’s pantries, just another place to walk to. I guess thesis Are People Who hire caterers and it works for ‘em. in general purpose there are a lot of appealing things about this.

     

Add new comment

May be a delay publication of comments.

Your e-mail never will not be published. Required fields are marked *.

*

*

Your comment: